Arkib untuk Julai, 2012

Penampar

Posted in catatan on Julai 10, 2012 by fairul nizam

Aku lepak mamak petang tadi sama member aku, Ghaz. Kami sembang seputar pasal macam-macam. Lagu Hindi berkumandang melatari perbualan kami. Waktu Ghaz mau tunjukkan video klip kumpulan Avicii (kalau salah eja maaf, aku tulis dari telefon dan malas mahu Google), tiba-tiba ada drama meletus di balik kaunter memasak mamak tu. Si Bos tengah marah pekerja dia. Marah marah marah sebelum pang, satu penampar hinggap ke muka pekerja. Shit! Aku fikir. Dia marah lagi sebelum tangan dia bergerak lagi tampar pekerja dia. Sepanjang-panjang drama tu, ada 4-5 das penampar dia hinggap ke muka pekerja tu. Aku tengok muka mangsa tu macam dah nak menangis. Gila, beb. Dah besar panjang tapi kena tampar. Dengan bos pulak tu. Aku rasa memang tak patut Bos dia buat macam tu tapi aku tak tahu hujung pangkal. Aku harap si mangsa tabah dengan dugaan tu.

Advertisements

Cubaan 1, 2, 3

Posted in catatan on Julai 7, 2012 by fairul nizam

Ini cubaan mengepos dari iPhong. Sekarang ini aku tengah lepak kat sofa. Rumi tengah main iPad tengok Jangan Ambil Padang Kami dan natinski tengah melayari laman web. Emre terbongkang tidur setelah dari pagi menahan mata. Sebenarnya takdir hala tuju pun pos ni.

Menaip dekat QWERTY iPhong ni pun ok jugak. Sekarang aku rasa fokus aku makin kurang. Agaknya terlalu banyak multitasking. Itu hari baca tah artikel mana cakap banyak sangat multitasking tak bagus untuk otak. Sekarang ni cuba la jugak fokus pada satu- satu tugas tapi lepa sekali-sekala lepa jugak. Terperiksa juga tuit dan muka buku.

On the other note, bp aku dah ok. Sekarang ni aku ambik pendekatan rilek sudah terutama tentang kerja. Kalau dulu pressure apa bagai tapi sekarang semuanya dihadapi dengan senyuman. Kerja memang tak pernah habis pun. Esok mesti ada lagi jadi tulah, rilek sudah.

Sebenarnya aku rindu nak tulis artikel panjang ni. Asyik tulis benda tak lebih 140 perkataan sengal jugak. Tapi kena ada topik. Nantilah aku fikir topik apa nak tulis.